ЗВІТ
про
проведення експерименту регіонального рівня
з теми «Упровадження елементів
дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітників»
на базі Державного навчального
закладу «Шосткинський центр професійно-технічної освіти»
за серпень 2017-січень 2018
1.
Участь у
методичній раді з теми «Основні завдання експериментальної роботи» (ознайомлення
педагогічних працівників з проведенням ходу експерименту).
2.
Розроблення
навчально-методичного супроводу експериментальної діяльності (наказ про
організацію експериментальної діяльності).
3.
Розроблення
нормативно-правового та організаційного забезпечення експериментальної роботи
(тристоронні договори (учень-заклад-роботодавець).
4.
Формування
творчої групи (готовність учасників до роботи в умовах експерименту. План
діяльності творчої групи щодо вирішення завдань експериментальної роботи).
5.
Здійснення модернізації змісту
навчального плану та програми, графіку навчально-виробничого процесу з професії
«Продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів» та
узгодження з роботодавцями (робочі
навчальні плани).
6.
Участь у регіональному
науково-практичному семінарі «Впровадження інновацій у професійно-практичну
підготовку кваліфікованих робітників» (підготовка до друку тез, статей,
виступів).
7.
Аналіз досвіду з упровадження елементів
дуальної форми навчання (SVOT-аналіз теоретичної дослідженості та практичного
стану проблеми упровадження елементів дуальної форми
навчання в регіоні)
8.
Проведення
зрізів знань учнів у експериментальній
групі 51-ПР (наказ «Про проведення зрізів знань учнів експериментальної
групи»).
9.
Розробка питань для проведення директорських контрольних робіт із предметів
професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання (розгляд питань на засіданні методичних комісій)
10.
Інформаційне
забезпечення щодо ходу проведення експериментальної роботи (створення блогу, де
буде висвітлено інформацію щодо ходу проведення експериментальної роботи – в
розробці, адміністратор блогу – Лаврененко Т.О., сайт навчального закладу http://shzentrpto.ucoz.ua/).
11.
Проведення
контрольних робіт за завданнями адміністрації у експериментальній групі 51-ПР (наказ
«Про проведення контрольних робіт за завданнями адміністрації в
експериментальній групі»).
12.
Моніторинг
навчальних досягнень учнів в експериментальних навчальних групах з визначених
професій за І семестр.
13.
Участь у
спільних засіданнях методичних комісій з питань упровадження елементів дуальної
форми навчання.
14.
Участь в
обласному круглому столі «Моделі, форми, механізми державно-приватного
партнерства» (18.01.2018).
Аналіз
проведених
перевірочних контрольних робіт за завданням адміністрації
Контрольну
роботу з предмету «Товарознавство непродовольчих товарів» виконували 20 учнів. Аналіз показав, що учні програмний
матеріал засвоїли на достатньому рівні.
Результати:
Високий рівень – 0%
Достатній рівень – 100 %
Середній рівень – 0 %
Початковий рівень –0 %
Середній бал - 7,9
Типові помилки: учні
допускають помилки у порівняльній характеристиці асортименту, споживчих
властивостей (ергономічних, функціональних, естетичних) в окремих товарних
групах (20%), в оцінці конструктивних особливостей швейних, трикотажних товарів
та взуття (15%), в оцінці якості товарів культурно-побутового призначення
згідно нормативних документів, правил користування і умов їхнього зберігання,
вимогах до маркування (25%).
Контрольну
роботу з предмету «Товарознавство продовольчих товарів» виконували 20 учнів. Аналіз показав, що учні програмний
матеріал засвоїли в основному на достатньому рівні.
Результати:
Високий рівень – 0%
Достатній рівень – 95 %
Середній рівень – 5%
Початковий рівень –0 %
Середній бал - 7,8
Типові помилки: учні допускають помилки у порівняльній характеристиці
асортименту, споживчих властивостей та смакових особливостей, харчової цінності
хлібобулочних, молочних товарів, кондитерських виробів (15%), під час
розшифровування штрихових кодів, зчитування маркувальних даних (20%), під час визначення якості товарів та термінів реалізації та зберігання згідно нормативних документів (20%).
Контрольну
роботу з предмету «Організація
та технологія торговельних процесів»
виконували 20 учнів. Аналіз
показав, що учні програмний матеріал засвоїли в основному на достатньому рівні.
Результати:
Високий рівень – 5%
Достатній рівень – 95%
Середній рівень – 0 %
Початковий рівень –0 %
Середній бал - 8,8
Типові помилки: учні допускають помилки під час організації робочого
місця продавця (10%), прийманні
товарів від матеріально-відповідальної
особи у відділ та для дрібно-роздрібної
торгівлі, виявленні забруднених, деформованих, пошкоджених товарів (20%),
при оформленні вітрин, проведенні презентацій (15%).
Контрольну
роботу з предмету «Реєстратори розрахункових операцій» виконували 20 учнів. Аналіз показав, що учні програмний
матеріал засвоїли в основному на достатньому рівні.
Результати:
Високий рівень – 10%
Достатній рівень – 90%
Середній рівень – 0 %
Початковий рівень –0 %
Середній бал - 8,9
Типові помилки: учні
допускають помилки під час підготовки
РРО до роботи, оформленні контрольної стрічки
(10%), під час проведення
розрахунків з покупцями за кредитними картками та оформленні актів на
повернений товар (20%), визначенні результатів роботи за зміну,
оформленні КОРО (15%).
Контрольну
роботу з предмету «Облік і звітність»
виконували 20 учнів. Аналіз
показав, що учні програмний матеріал засвоїли в основному на достатньому рівні.
Результати:
Високий рівень – 5%
Достатній рівень – 95%
Середній рівень – 0 %
Початковий рівень –0 %
Середній бал - 8,3
Типові помилки: учні допускають
помилки при заповненні реквізитів
супровідних документів (20%), при
визначенні форм матеріальної відповідальності та її документального оформлення
(15%), під час обліку товарно-матеріальних цінностей та підготовці товарів до
інвентаризації (25
Моніторинг рівня навчальних досягнень учнів експериментальної групи №51-ПР за професією «Продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів».
Моніторинг рівня навчальних досягнень учнів експериментальної групи №51-ПР за професією «Продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів».
Аналіз моніторингу
показав, що середній бал успішності
учнів групи складає 8,1.
По предметам:
· Товарознавство непродовольчих товарів – 7,5;
· Організація та технологія торгівельних процесів – 8,2;
· Реєстратори розрахункових операцій –
8,6;
· Харчова безпека товарів – 7,9;
· Психологія та етика ділових відносин
-9,0;
· Облік та звітність -8,1;
· Охорона праці -8,4;
· Товарознавство продовольчих товарів – 7,5;
·
Виробниче навчання - 8,3.
Наразі, з 04 грудня 2017 року по 23 лютого 2018 року,
учні групи 51-ПР за професією «Продавець продовольчих товарів, продавець
непродовольчих товарів» проходять виробниче навчання на підприємствах: магазин
«Екомаркет» - 1 учень, ФОП Евтушенко О.М. – 4 учні (магазин «Взуття для всіх»,
«Жіноче взуття»), магазин «Незабудка» - 2 учні, магазин «Каравай» - 1 учень»,
магазин «Три товстяка» - 1 учень, ФОП Доник О.А. – 1 учень, магазин «Оксана-плюс» - 1 учень,
магазин «Домотроніка» - 4 учні, ФОП Штупун О.І.
-1 учень, ФОП Ключко С.В. – 1 учень, ФОП Горох Н.О. (магазин «Наталі») –
3 учні.
Комментариев нет:
Отправить комментарий